Микільська Слобідка вийшла на Марш за Київ

Микільська Слобідка виступила з ініціативою захисту берегів Дніпра від бетонування та забудову. Нас дістало, що ми майже втратили Дніпро, його береги та острови.
Лівий берег Дніпра урбанізується шаленими темпами, кількість населення зростає, а зелені зони зникають. Забудова наблизилась вже впритул до самого Дніпра. Щоб забудувати його береги – розпочалося масштабне бетонування русла Дніпра. Комунальні підприємства та забудовники безкарно знищують Історичний ландшафт Київських гір і долини р.Дніпра, його біорізноманіття та екосистему. Ми не можемо цього допустити – ми за Дикий Лівий!
Дикий Лівий – це ініціатива проти забудови і бетонування берегів Дніпра. Ми запропонували створити концепцію і реалізувати її на прикладі берега Микільської Слобідки. Щоб показати, як громада об’єднавшись, може захистити своє право на екологічну безпеку та історичну спадщину, повернути вкрадені береги і створити ПАРК.
Вимоги колони Дикий Лівий на Марші за Київ:
1. Захист від незаконних забудов прибережної смуги: унеможливити будь-яке нове будівництво в межах, що передбачені Водним Кодексом. А також припинити бетонування русла Дніпра, його островів, річок, озер, забезпечити збереження природних берегів зокрема на Микільській Слобідці та ін. рекреаційних територіях Києва. Внести межі ПЗС до Містобудівного кадастра м. Києва.
2. Впровадити вилучення землі у судовому порядку за руйнацію цінної забудови, щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, пам’яток та історичного ландшафту Київських гір і долини р. Дніпра.
3. Повернути до комунальної власності ділянки на березі Дніпра, що перебувають у приватній власності і ще мають шанс бути ревіталізовані.
5 системних вимог Маршу. Вони можуть змінити ситуацію в місті:
– зупинити забудовне насильство над містом;
– розробити повністю новий генплан і відмовитись від генплану забудовників 2025;
– провести реформу транспорту і мобільності;
​- повернути самоврядування та районні ради в зменшених районах;
– забезпечити чисте повітря та воду.

ПОСИЛАННЯ