Київрада прийняла рішення про відмову у подовжені договорів оренди на дві земельні ділянки по Микільсько-Слобідській 7-9

Затверджено межі і режими використання пам’ятки ландшафту.
Наказом Департаменту охорони культурної спадщини КМДА від 18.12.2019 № 86 затверджено межі і режими використання зон охорони пам’ятки ландшафту, історії місцевого “Історичний ландшафт Київських гір та долини р. Дніпро”. Цей документ розроблявся науковцями і став останньою крапкою в захисті пам’ятки від забудову.
Нагадуємо, що пам’ятку було виявлено і документально зафіксовано ще у 2009 році. Далі був складний шлях її формування та захисту. ТОВ “Нова Слобідка” та ЛВ “Холдинг” через суд навіть намагались оскаржити сам факт створення і існування пам’ятки місцевого значення, але цього не вийшло зробити.
Межі пам’ятки ландшафту включають Подільський, Печерський та Дніпровський райони Києва – це майже 2500 га особливо цінних земель. А ділянка по вул. Микільсько-Слобідській 7-9, згідно з документацією, повністю увійшла в межі ландшафтної зони, де заборонено будь-яке нове будівництво.

 

ПОСИЛАННЯ НА ДОКУМЕНТ