Громада Микільської Слобідки провела справжні громадські слухання

Понад 200 мешканців мікрорайону провели справжні слухання і категорично виступили проти забудови. Ще раніше кілька тисяч мешканців підписали листи протесту проти забудови. Знайти на Слобідці бодай когось, хто б підтримав грандіозні плани пана Алієва залити берег в скло, бетон та асфальт неможливо навіть з вогнем в такі яскраві сонячні дні як нині.

Забудовник слухання проігнорував. Так само вчинила і Дніпровська РДА – їй, очевидно, начхати на проблеми мешканців району, куди важливіша думка начальства. Начальство з КМДА слухання також проігнорувало, бо саме команда Черновецького минулого року вже дала зелене світло будівництву через відповідне рішення Київради.

Рішення зборів (витяг)

  1. Мешканці Микільської Слобідки, на якій проживає майже 30 тис. громадян категорично заперечують будь-яке будівництво на прибережній зеленій зоні загального користування (рекреаційна зона) від Броварського проспекту до Дарницького комбінату будматеріалів і конструкцій.
  2. Ділянку вздовж Русанівської протоки від Броварського проспекту до Дарницького комбінату будівельних матеріалів і конструкцій (далі ДКБМК) за адресою вул. Мокільсько-Слобідська, 1, 7-9, яка мала статус зеленої зони загального користування і всупереч інтересам громади була вилучена під забудову рішеннями Київради N522/2983, N519-1/2980, N547/3008, N68/1902, N67/1901, надати статус рекреаційної зони.
  3. Скасувати всі рішення Київради стосовно передачі у власність, оренду та забудову земельних ділянок від Броварського проспекту до ДКБМК, за адресою вул. Микільсько-Слобідська, 1, 7-9, для чого негайно розглянути заяву, підписану 2438 мешканцями Микільської слобідки, що передана та зареєстрована в КМДА у лютому 2008 р.
  4. Вимагати від КМДА відкликати архітектурно-планувальні завдання, які були надані замовникам будівництва ТОВ “МАЙК” та ТОВ “ЛВ Холдінг”.
  5. Вимагати від КМДА, Управління земельних ресурсів вирішити питання про передачу земельних ділянок від Броварського проспекту до Дарницького КБМК в комунальну власність міста для облаштування паркової зони з дитячими та спортивними майданчиками, зони відпочинку, пляжів, як це було передбачено Генеральним планом забудови м. Києва.
  6. Створити громадську організацію мешканців мікрорайону Микільська слобідка для захисту прав мешканців району.
  7. Визнати рішення громадських слухань стосовно забудови прибережної зеленої зони вздовж Русанівської протоки від 10.07.2007 р. сфальсифікованими.
  8. Звернутися до міжнародних екологічних організацій з приводу надання підтримки по захисту Дніпровського коридору та зеленої зони вздовж Дніпра на Микільській слобідці та інших зелених зон м. Києва.

 

ПОСИЛАННЯ НА ДОКУМЕНТ