Друга спроба міста викупити ділянки у ПАТ “Ощадбанк” під парк

Друга спроба викупу Зони Здоров’я у Ощадбанка під парк була подана за іншою процедурою. Цього разу суб’єктом подання виступив Департамент земельних відносин КМДА та заступник голови Київської міської державної адміністрації. Також в бюджеті на 2021 рік були закладені кошти на викуп в сумі 182 млн грн, згідно експертно грошової оцінки. Проте, викуп досі не відбувся. За останньою інформацією, обидві сторони не надто зацікавлені у вирішенні ситуації:

 

  • міська Адміністрація посилається на недоотримання коштів на казначейських рахунках міста в зв’язку з пандемією, а також підвищенням ціни на газ тощо.
  • Ощадбанк не погодився з запропонованою викупною ціною і провів свою експертно грошову оцінку.

 

Але також, джерела з кабінетів повідомляють, що затягування процесу викупу може бути пов’язано з тим, що з’явився ще один впливовий кандидат на викуп цих ділянок під подальшу забудову.

Тому ми хочемо нагадати, що якщо процедура викупу не буде завершена до кінця 2021 року, то кошти закладені в бюджеті зникнуть, а Рішення №861/902 втратить чинність вже в квітні 2022 року. У 2022 році навіть якщо кошти будуть передбачені – часу на завершення процедури буде вкрай мало і ми всі добре знаємо, який неповороткий бюджетний процес, і як складно на початку року провести фінансові виплати. Всі ці зволікання та перекидання вини один на одного загрожують громаді втратою Зони Здоров’я.

 

ПОСИЛАННЯ