Київська влада – коло змови

 Всім відомо, що за останні роки КМДА та Київрада стали “Меккою” неситих забудовників, без проблем візуючих та легалізуючих будь-які незаконні будівництва в місті.

Всі механізми київської влади підлаштовані на полегшення життя забудовного лоббі , відпрацьована схема ущільнення міста багатоповерховими, безінфраструктурними та відверто депресивними “мурашниками” нових ЖК. Відкрито ігнорується більш затратний розвиток Києва вшир, через вичерпання вільних площ йде активне “освоєння” недоторканих за часів Союзу пам’яток культури, зелених зон, рекреаційних та комунальних земель.

Система настільки налагоджена, що кожен департамент, комісія, сама Київрада, очільники міста роками безкарно об’їжджають одні і ті ж алгоритми дій.
Зазвичай задіяно декілька департаментів, комісій пов’язаних з будівництвом при мовчазній згоді усіх інших відповідальних структур.

Перший необхідний крок – зміна цільового призначення забезпечує Департамент земельних ресурсів, розробляючи проекти рішень Київради за погоди земельної комісії.
Далі землі “освоюються” Департаментом з питань державного архітектурного і будівельного контролю та Департаментом містобудування та архітектури, які видають необхідні дозволи та містобудівні умови для забудовника.

При цьому всі профільні департаменти відповідальні за збереження культурної пам’ятки, рекреаційної, природоохоронної зони завбачливо мають лише декоративні функції. Приписи яких з легкістю ігноруються, інспектори не допускаються на проблемні об’єкти, рішення суду за їх поданням не беруться до уваги, більше того, верх цинізму – забудовники нерідко самі подають на них до суду.

З боку органів держави будівельні схеми продовжують куруватися ДАБІ (Держархбудінспекцією), прямим обов’язком якої є нагляд за дотриманням законодавства в сфері будівництва та видача дозволів. ДАБІ прямо підпорядкована віце-прем’єр-міністру, очільнику Мінрегіонбуду. Коло замикається повною бездіяльністю чи імітацією “боротьби” правоохоронними органами та судовою системою.

Колективна корупційна змова робить можливим неможливе – забудову історичного центру міста, берегів Дніпра…