ДАБІ. Інструмент легалізації “ЗЛОБУДОВ”

 Кожна новобудова в цій країні має погоджуватися ДАБІ. Уявіть ступінь відповідальності “непримітної контори” за долю якості життя українців.
Шлях легалізації незаконних будівництв теж неодмінно проходить через загальнодержавний орган – Державну архітектурно-будівельну інспекцію України (ДАБІ), що координується Кабміном через Віце-прем’єр-міністра та за сумісництвом міністра Мінрегіонбуду.

Треба розуміти, якби не суцільна змова та злочинна взаємодія всіх органів виконавчої влади відповідальних за видачу дозвільної документації – тільки одне ДАБІ здатне було б зупинити забудовницьке свавілля. Тому як функцій контролю, перевірки документів та дозволів, права прийняття в експлуатацію ,.. достатньо для ініціювання розслідувань порушень в попередніх інстанціях та ануляція їхніх рішень.

Але сподівання марні. ДАБІ продовжує злочинну схему узаконення “злобудов” розпочату на рівні міста. Спочатку рішенням Київради змінюється цільове призначення землі, потім видаються містобудувні умови та обмеження Департаментом містобудування та архітектури КМДА, такого собі “київського ДАБІ”. Передбачувано Держбудархінспекція ніколи “ не помічає “ грубі порушення закону на попередніх інстанціях та візує їх.

Цинічна гра продовжується затягуванням громади в боротьбу із злочинними діями виключно в правовому полі, процес тягнеться роками, навіть після досягнення тимчасових перемог у вигляді скасування дозволів судами, ДАБІ та К° швиденько та оперативно надають нові, нівелюючи попередні досягнення боротьби активістів,.. а тим часом будівництво продовжується “стаханівськими темпами” … Вся ця плутанина розрахована на виграш часу та введення забудови в експлуатацію.Такі жахливі зловживання можливі тільки через абсолютну відсутність відповідальності посадових осіб задіяних в правопорушеннях.

Зазвичай судові рішення скасовують саму неправомірну дію без розслідування та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, що вчинили злочин.Більше того – рідкісне відкриття кримінальних справ жодного разу не закінчувалися вироками та реальними строками.

В такій атмосфері безкарності і свавілля чиновники не мають ніякої потужної мотивації дотримуватися закону та позбавляти себе участі в знадливих збагачувальних схемах.
Тому і не дивно, що за час будівництва Сонячної Рів’єри видано декілька серій дозволів з подальшим їх скасуванням. Звичайно, що останній від 27.01.2017 залишається в силі, судовий розгляд про скасування цинічно призначено на лютий 2018 року. Система не дає збоїв…